fbpx

Tudástár

Tudástár

ledFenycso

LED Fénycső bekötése

Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Bár a LED technológia korszerűbb és energiatakarékosabb a korábban használt hagyományos fénycsöveknél, cseréje és beüzemelése mégis nagyon egyszerű.

Gyakori tévhitek #1

A LED örökké tart

Mint minden fényforrás, a LED fényforrások is lassan elhalványulnak az idő múlásával. Ezen fényteljesítmény csökkenés meghatározása, a LED fényforrások 60.000 órás vagy hosszabb ideig tartó tesztelésével történik.

myth
lednemfenyes_tn

Gyakori tévhitek #2

A LED nem elég fényes

Ha összehasonlítjuk a hagyományos fényforrások lumen értékét a LEDes fényforrások lumen értékével, akkor gyakran úgy tűnhet, hogy a LEDes fényforrások kevésbé fényesek, mint a hagyományos alternatívái.

Gyakori tévhitek #3

A FEHÉR FÉNYŰ LED FÉNYFORRÁSOKNAK 200 LUMEN/WATT A FÉNYHASZNOSÍTÁSUK

Számos gyártó teszteli a laboratóriumi körülmények között a  LED-eket, szoba-hőmérsékleten, rövid impulzusokkal, amelyek nagy hatékonyságot eredményeznek és gyakorlati körülmények között nem reprodukálhatók.

whiteLed_th
bravo_livingroom_TN

Miért érdemes LED-re váltani?

Hagyományos vagy LED fényforrás?

Új fényforrás vásárlásakor három szempontot tartanak az emberek szem előtt: fogyasztás, élettartam, ár. A nagyobb fényforrás gyártók az ezredforduló végén tették meg az első komolyabb lépéseket, hogy olyan fényforrásokat gyártsanak, melyek kevesebb energiát fogyasztanak és élettartamuk meghaladja a mindennapokban használt wolframizzók 1000 óráját…